Before you continue

To give you the best possible experience please select your preference.

Continue
Enreach
Atpakaļ uz pārskatu

Droša paroļu pārvaldība

18 janv. 2024

Mēs visi ikdienā izmantojam paroles, lai piekļūtu mūsu e-pastiem, ziņapmaiņu programmām, sociālajiem tīkliem u.t.t. Paroles ir kļuvušas par neaizstājamu daļu no digitālās vides, kas aizsargā mūsu kontus, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai paroles būtu drošas, sarežģītas un unikālas.

Drošai parolei vajadzētu sastāvēt vismaz no 14 rakstzīmēm, ietverot lielos un mazos burtus, ciparus un speciālos simbolus. Paroles pamatam būtu jāizvēlas informācija, ko Jums ir viegli atcerēties, bet citiem būtu sarežģīti iedomāties, piemēram, mīļākās dziesmas, filmas, grāmatas nosaukumus vai citātus.  

Veidojot paroli, ir jāizvairās no personīgās informācijas izmantošanas, piemēram, radinieku vai draugu vārdiem un uzvārdiem, mājdzīvnieku vārdiem, dzimšanas datumiem un adresēm. Būtiski ir izvairīties no vienas un tās pašas paroles izmantošanas dažādos resursos. 

Šobrīd, kad mums ir jāatceras vairākas paroles, paroļu pārvaldnieki kļūst arvien populārāki. Šīs lietojumprogrammas uzglabā paroļu datubāzi drošā vietā, izmantojot šifrēšanas atslēgas. Tas nozīmē, ka jums jāatceras tikai viena parole, bet katram resursam ir sava unikāla un droša parole. 

Dažādu paroļu pārvaldnieki, tostarp Google Password Manager, Keeper, Bitwarden un citi, ir pieejami ar daudzveidīgām funkcijām un priekšrocībām. Daži no šiem pārvaldniekiem tiek piedāvāti bez maksas, un tie sniedz drošu risinājumu gan uzņēmējiem, gan individuāliem lietotājiem. Šie rīki ne tikai uzlabo digitālo drošību, bet arī piedāvā ērtu veidu, kā uzlabot digitālās identitātes aizsardzību. Īpaši izceļas to efektivitāte, ja tiek izmantota vairāku faktoru autentifikācija, kas pievieno papildu aizsardzības līmeni un padara datu piekļuvi vēl drošāku un uzticamāku. 

Piesakies bezmaksas konsultācijai

Ja vēlies, uzzināt vairāk par to, kā ieviest automatizāciju sazinies ar mums!

Lūdzu, akceptējiet mārketinga sīkfailus, lai aktivizētu šo veidlapu.