Before you continue

To give you the best possible experience please select your preference.

Continue
Enreach
Atpakaļ uz pārskatu

Uzlabojiet sava uzņēmuma IT drošību

27 jūn. 2023

Mūsdienu digitālajā laikmetā IT drošība ir ļoti būtiska visiem uzņēmumiem neatkarīgi no to lieluma.  Attīstoties kiberuzbrukumu draudiem, organizācijām jāpievērš pastiprināta uzmanība drošībai, lai aizsargātu sensitīvus datus, intelektuālo īpašumu un klientu informāciju. Šajā emuāra ierakstā tiks aplūkoti piemēri, dažādi drošības pasākumi, kurus uzņēmumi var ņemt vērā, lai uzlabotu savu IT drošību un samazinātu potenciālos riskus.  

Visaptverošs riska novērtējums 

Sāciet organizēt potenciālo risku novērtēšanu, identificējiet kritiskos punktus, nosakiet iespējamos draudus un drošības pārkāpumu iespējamo ietekmi. Šie novērtējumi kalpos par pamatu pielāgotai drošības stratēģijai. 

Spēcīga paroles politika 

Noteikti ievērojiet paroles politiku, kas veicina spēcīgas, unikālas un regulāri atjauninātas paroles. Ieviesiet daudzfaktoru autentifikāciju, lai piekļūtu kritiskajām sistēmām un jutīgiem datiem. Izglītojiet darbiniekus par pareizas paroles izmantošanas nozīmi un riskiem, izmantojot vienu paroli vairākiem kontiem vai izmantojot ļoti vienkāršas paroles.  

Programmatūru un sistēmas atjaunināšana 

Regulāri atjauniniet operētājsistēmas, lietojumprogrammas un ierīču programmaparatūru, lai nodrošinātu drošības sistēmas atjauninājumus. Kiberuzbrukumi visbiežāk tiek vērsti sistēmām un programmatūrām, kas nav atjaunotas. Lai samazinātu šādu risku un novērstu atjauninājumu aizmiršanu, var izmantot automatizētu atjaunināšanas pārvaldības sistēmu, kas optimizē šo procesu. 

Darbinieku drošības apmācības  

Regulāri apmāciet darbiniekus par drošības paraugpraksi, piemēram, pikšķerēšanas e-pasta identificēšanu, piesardzību, apstrādājot sensitīvus datus. Veiciniet drošības izpratnes kultūru visā organizācijā.  

Droša tīkla infrastruktūra  

Nodrošiniet savu tīklu ar ugunsmūriem, ielaušanās noteikšanas un novēršanas sistēmām un virtuālajiem privātajiem tīkliem (VPN). Sadaliet savu tīklu, lai izolētu jutīgos datus un ierobežotu piekļuvi, pamatojoties uz lietotāju lomām un atbildību. Regulāri uzraugiet tīkla infrastruktūru, lai identificētu iespējamus drošības pārkāpumus.  

Regulāra datu dublēšana 

Ieviesiet visaptverošu datu dublēšanas stratēģiju, kas ietver regulāru datu dublēšanu, dublējumu uzglabāšanu ārpus telpām un periodisku datu atjaunošanas procesu pārbaudi. Gadījumā, ja notiek drošības incidents vai sistēmas traucējumi, aktuāli dublējumi var minimizēt darbības pārtraukumu un nodrošināt uzņēmuma darba turpināšanos.  

Lietotāju piekļuves ierobežojumi 

Ievērojiet minimālās privilēģijas principu, piešķirot darbiniekiem piekļuvi tikai tiem resursiem, kas nepieciešami viņu lomām. Regulāri pārskatiet un atsauciet piekļuves tiesības, kad darbinieki maina amatus vai pārtrauc darbu organizācijā. Tas palīdz novērst neautorizētu piekļuvi un ierobežo potenciālo ietekmi no iekšējiem draudiem.  

Drošības incidentu uzraudzība un reaģēšana uz tiem 

Ievietojiet stingru drošības incidentu reaģēšanas plānu, kas apraksta soļus, kas jāveic drošības pārkāpuma gadījumā. Izveidojiet atsevišķu komandu, kas atbildīga par drošības incidentu monitoringu un reaģēšanu nekavējoties. Regulāri veiciet vingrinājumus un simulācijas, lai pārbaudītu reaģēšanas plāna efektivitāti.  

Jutīgo datu šifrēšana 

Izmantojiet šifrēšanas tehnoloģijas, lai aizsargātu jutīgos datus, it īpaši pārsūtīšanas laikā. Šifrēšana nodrošina papildu drošības līmeni,  pat tad, ja dati tiek pie nepiederošām personām, tie paliek neizlasāmi un neizmantojami neautorizētām personām.  

Secinājums  

Droša IT infrastruktūras uzturēšana ir būtiska, lai aizsargātu uzņēmuma darbību, reputāciju un klientu uzticību. Ieviešot visaptverošu drošības stratēģiju, kas ietver riska novērtējumu, darbinieku apmācību, tīkla aizsardzību, datu dublēšanu un incidentu reaģēšanu, organizācijas var labāk aizsargāties pret mainīgajiem kiberuzbrukumu draudiem. Atcerieties, ka uzņēmuma IT infrastruktūras nodrošināšana ir nepārtraukts process, kas prasa pastāvīgu uzraudzību, pielāgošanos un aktuālo drošības prakšu lietojumu. 

 

PIESAKIES BEZMAKSAS KONSULTĀCIJAI
Lūdzu, akceptējiet mārketinga sīkfailus, lai aktivizētu šo veidlapu.